Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

PENTUJA

Toistaiseksi pentuja ei suunnitteilla.

Kasvatan vain mustia kääpiövillakoiria.

Pennut voivat kasvaa toisen kokoiseksi, miksi ne on rekisteröity. Kokoa voi vaihtaa virallisesti näyttelyssä tuomarin mittauksella ja siirrolla rodusta toiseen. Isompaan kokoluokkaan voidaan mitata koiran täytettyä 9 kk ja pienempään koiran täytettyä 15 kk. Luovutusiässä pennuista voi nähdä vain suuntaa-antavan koon.

Pentuja voi varata vain tapaamisen ja haastattelun pohjalta. Otathan yhteyttä henkilökohtaisesti. En ota sitovia varauksia syntymättömistä pennuista.

Meillä pentueen vanhemmat täyttävät Suomen Villakoirakerhon jalostusohjesäännön vaatimukset. Käytän jalostukseen vain erittäin korkeatasoisia koiria, joilla on villakoiralle tyypillinen rakenne ja luonne sekä ovat terveydeltään muutenkin elinvoimaisia. Tarkastutan ennen jalostukseen käyttöä koirani perinnöllisten sairauksien varalta ja käytän vain uroksia, joille on myös tehty nämä tarkastukset. Etsin kasvateilleni ensisijaisesti näyttelyistä kiinnostuneita ja vastuuntuntoisia koteja. Joskus saatan myös etsiä narttupennuille yhteistyökykyisiä sijoituskoteja lähialueelta, sillä en pysty pitämään itselläni määräänsä enempää koiria, mutta toivoisin voivani kuitenkin jatkaa lupaavista yksilöistä kasvatustyötäni. Sijoitukseen ottajan tulee olla joustava ja aktiivisesti kiinnostunut koiraharrastuksesta ja omata mielellään aikaisempaa kokemusta (villa)koirasta. Sijoituskoira tulee pystyä pitämään erinomaisessa kunnossa niin fyysisesti kuin psyykkisesti, sillä se on kasvattajan omaisuutta sijoituksen ehtojen täyttymiseen asti. Sijoituskoira ei ole ottajallensa pelkkä seurakoira, vaan saattaa olla kullanarvoinen alku omalle koiraharrastukselle tai kasvatustoiminnalle. Pentuja en myy osamaksulla. En myy myöskään perheeseen, jossa on alle kouluikäisiä lapsia tai koira-allergiaa (poikkeus voidaan tehdä, jos ostajalla on vankka kokemus koirista).

Pennut luovutetaan meillä vähintään 9-10 viikon ikäisinä, rekisteröityinä, sirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina, madotettuina, pestyinä ja trimmattuina, kattavan ohjepaketin kanssa. Lisäksi mukaan tulee Purina Pro Planin pentupaketti ruokaa, jota pennut ovat tottuneet syömään kasvattajalla sekä turkinhoitovälineitä. Hintaan kuuluu myös trimmaukset pesulla puolivuotiaaksi asti (4 krt) turkinhoidon opastuksineen kasvattajan luona Tampereella. Kauppa- ja sijoitussopimukset tehdään Suomen Kennelliiton kaavakkeilla.

©2020 Vade's villakoirat - poodles - suntuubi.com